پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
دیماج یک نوع عصرانه سنتی قزوینی است که بسیار محبوب است دیماج را بیشتر در تابستان کنار هنداونه و به عنوان عصرانه و نیز ماه رمضان به عنوان افطار میل میکنند، ترکیب اصلی دیماج نان خشک محلی قزوین، پنیر کهنه، سبزی خوردن و پیاز داغ است که به علت در دسترس نبودن از پنیر تبریزی یا لیقوان و نان خشک های بسته بندی شده که مغازه های لبنیات دارن استفاده میکنیم و بقیه مواد سلیقه ای است مثل خیار و نعنا خشک و گردو، همینطور اندازه مواد تقریبی و سلیقه ای هست و میشه متناسب با سلیقه و ذائقه مواد را کم و زیاد کرد.

مواد لازم
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 15 دقیقه
–
نان خشک خرد شده
2 پیمانه
سبزی خوردن خرد شده
2/3 پیمانه
پنیر لیقوان
1/3 پیمانه
پیاز بزرگ
1 عدد
زردچوبه
2/3 قاشق چایخوری
روغن مایع
به میزان لازم
گردو خرد شده
1/3 پیمانه
نعنا خشک
1/2 قاشق چایخوری
دستور پخت
روش تهیه دیماج قزوین ( doymaj qazvin ):
ابتدا پیاز را با روغن مایع سرخ کرده در آخر زردچوبه اضافه کرده تفت میدهیم و شعله را خاموش میکنیم.
نان خشک را ریز خرد کرده و بعد خیلی کم آب بهش میپاشیم که کمی تر بشن و از اون خشکی در بیاد.

پیاز داغ و زردچوبه را به همراه روغنش به نان خردشده اضافه میکنیم.

سبزی خوردن را ریز خرد کرده، پنیر را رنده یا خرد کرده و به همراه نعنا خشک و گردو خردشده که من یادم رفت به مواد اضافه میکنیم.

همه مواد را باهم مخلوط میکنیم و کف دست به صورت فشرده به شکل گلوله در میاریم.

خواص
مهمترین خواص دیماج:
دیماج قزوین حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فیبر، اسیدفولیک، روی (زینک)، فسفر، فولات، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و غیره است.
دیماج باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن، بهبود خلق و خو، تقویت و استحکام استخوان و دندان و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند، موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود، این غذا بسیار مقوی و مغذی است؛ به همین خاطر غذای مناسب و مفیدی برای افراد لاغر و کم بنیه به شمار میرود.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”
در رستوران نثار السلطنه قزوین دیماج سفارش دادم ولی هیچ طعم و مزه ای نداشت و دوست نداشتم
سلام ممنون از پیام شما
بعضی از این غذا ها طعم سلیقه ای دارند، ولی جدای از سلیقه، تخصص و دانش آشپز هم خیلی مهمه.