طرز تهیه حلیم خانگی گندم خوشمزه و کشدار با نکات کامل
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی، قدیمی و مقوی ایرانی است. حلیم گندم در میان مردم ایران جایگاه خاصی دارد و معمولا از حلیم به عنوان صبحانه یا افطار استفاده می شود. اغلب در ماه محرم و صفر در دیگ های بزرگ حلیم نذری درست میکنند و در میانِ مردم پخش میکنند.
حلیم در شهرهای مختلف با روشهای مختلفی تهیه میشود، معمولا ترکیب گوشت با هر حبوباتی را حلیم میگویند. درست کردن حلیم خانگی خوشمزه و مقوی به هیچ عنوان سخت نیست فقط کمی زمان میبره، با ما همراه باشید تا باهم یک حلیم خوشمزه و خانگی درست کنیم.
مواد لازم
گندم پوست کنده
1 لیوان
آب
8 لیوان
گوشت گوسفند
100گرم
چوب دارچین
یک تکه متوسط
پیاز
1 عدد متوسط
نمک
1/3 قاشق چایخوری
کره
50 گرم
کنجد
به میزان لازم
پودر دارچین
به میزان لازم
روغن
دو قاشق غذاخوری
دستور پخت
طرز تهیه حلیم خانگی گندم:
گندم را از ۱۲ ساعت قبل شسته و در آب خیس کرده. آبش رو خالی میکنیم و با ۸ لیوان آب میگذاریم روی گاز و شعله را زیاد میکنیم تا جوش بیاید سپس شعله را کم میکنیم در را نیمه بسته میگذاریم ( چون در ظرف را ببندیم سر میرود ) تا پخته شود.
گوشت را جداگانه همراه آب، پیاز چهارقاچ شده ، چوب دارچین و خیلی کم زردچوبه میگذاریم چندساعت تا کاملا بپزد.
بعد از چند ساعت وقتی گندم کاملا پخته شد و از هم باز شد با گوشت کوب برقی ( یا اگه نداشتید توی دستگاه مخلوط کن یا خرد کن ) میکوبیم و له میکنیم ( بعد از این مرحله میتوان گندم را صاف کرده بوسیله صافی درشت یا سبد که من اینکار را نمیکنم ).
بعد از این مرحله باید مادام در حال هم خوردن باشد چون سریع ته میگیرد.
سپس در این مرحله کره را اضافه میکنیم
بعداز پختن گوشت نمک بهش اضافه کرده، سپس گوشت پخته را جدا کرده و آب باقیمانده اش را بعد از صاف کردن به حلیم اضافه میکنیم.
گوشت را ریش ریش کرده در ظرفی کمی از گندم بهش اضافه کرده و با گوشکوب معمولی کمی میکوبیم و به قابلمه به گندم اضافه میکنیم و بهم میزنیم.
نیم ساعت روی شعله میماند و هم میخورد بعد درش را میبندیم یک ربع دم میگذاریم و بعد آماده ی سرو کردن است.
برای تزیین کمی روغن داغ کرده دارچین بهش اضافه کرده و روی حلیم موقع سرو ریخته ، همچنین میتوان از کنجد استفاده کرد و با شکر میل کرد.
نکات
اختیاری اما مهم!:
نکته اول: برای درست کردن حلیم بازاری قبل از اضافه کردن گوشت باید گندم را کاملا میکس کرد.
نکته دوم: حلیم را میتوان با گوشت گوسفند ، گوشت بوقلمون و حتی گوشت مرغ تهیه کرد.
نکته سوم: برای خوشمزه تر شدن و مقوی تر شدن حلیم میتوان در مرحله آخر به حلیم کمی کنجد اضافه کرد.
نکته چهارم: وقتی گندم و آب را داخل قابلمه اضافه کردید اگر هم نخورد و کفگیر یا قاشق را ته ظرف نزنید در مدت پخت گندم تا وقتی که نکوبیم نیاز به هم زدن نیست ، اما بعد از له شدن گندم باید تند تند هم بخورد که ته نگیرد.
نکته پنجم: بهتر است گوشتی که استفاده میکنیم را تکه تکه یا خرد نکنیم و درسته بپزیم چون باعث میشود حلیم بیشتر کش دار شود.
نکته ششم: منظور از لیوان ، لیوان دسته دار فرانسوی است.
نکته هفتم: برای بیشتر کردن میزان حلیم مواد رو ۲ الی ۳ برابر میکنیم.
نکته هشتم: حلیم نباید خیلی سفت باشد و نه خیلی شل ، اگر سفت شد کمی آب جوش اضافه کرده.
نکته نهم: از گوشت بدون چربی استفاده کنید و اگر گوشت چربی داشت قبل از اضافه کردن به حلیم چربی هارو جدا کنید.
نکته دهم: اگر آب قلم در منزل داشتید حتما در حلیم استفاده کنید ، آب قلم باعث خوشمزه تر شدن و مقوی تر شدن حلیم میشود.
نکته یازدهم: بعضی ها حلیم رو فقط با آب قلم درست میکنند و گوشت نمیریزند.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
طبع حلیم گندم گرم است به همین خاطر خوردن حلیم برای افراد دارای مزاج سرد مناسب و مفید است.
خواص
خواص حلیم:
حلیم به دلیل داشتن گندم و گوشت خواص زیادی دارد.
حلیم گندم به دلیل داشتن گندم منبع بسیار خوب پروتئین، روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. اگر در تهیه حلیم از گندم سبوس دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود در بهبود برخی از بیماریهای دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.
خوردن حلیم برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کم خونی هستند بسیار مفید است زیرا حلیم به علت داشتن گندم و گوشت، منبع خوب آهن می باشد.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”