طرز تهیه کدو پلوی مازندرانی اصیل
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
کدو پلو که به آن کهی پلا یا کئی پلا هم میگویند جز غذاهای محلی شمالی است که غذایی بسیار سالم است و مواد اصلی این غذا از کدو تنبل و برنج تشکیل میشود که در کنار تخم مرغ میل میکنند.
دستور اصلی این غذا گوشت یا مرغ ندارد اما برای خوشمزه تر شدن آن میتوان از گوشت چرخ کرده قلقلی یا مرغ مکعبی خرد شده استفاده کرد.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 60 دقیقه
کالری: 370 کالری
کدو حلوایی
2 پیمانه
برنج
2 پیمانه
پیاز
1 عدد بزرگ
سیر
1حبه کوچک
دارچین
1 قاشق چای خوری
زردچوبه
2/3 قاشق چای خوری
روغن
به میزان لازم
ادویه پلویی
1/2 قاشق چای خوری
تخم مرغ
2 عدد
شکر
2 قاشق غذاخوری
زعفران
به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
کره
100 گرم
آب
به میزان لازم
طرز تهیه
طرز تهیه کدوپلوی مازندرانی ( kadoo polo ):
پیاز خرد شده را همراه با کره و روغن تفت داده کمی که سبک شد سیر خرد شده و کدو حلوایی مکعبی خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
بعد از 5 دقیقه زردچوبه، ادویه و شکر را اضافه کرده دوباره کمی تفت میدهیم
در آخر پودر دارچین و دم کرده زعفران را اضافه کرده و بعد از چند ثانیه شعله را خاموش میکنیم.(نباید خیلی کدو ها را تفت داد تا موقع پختن شکلشون رو از دست ندن)
اگر میخواهید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید گوشت را به همراه پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و ادویه جات ورز داده و قلقلی کرده و درون روغن سرخ کنید و کنار بگذارید و اگر خواستید از مرغ استفاده کنید مرغ را به شکل مربعی شکل خرد کرده و در روغن به همراه کمی ادویه جات سرخ کرده و به همراه کدو لابه لای برنج دم میکنیم.
برنج را آبکش کرده و با مواد مخلوط کرده و درون قابلمه مثله پلوهای دیگر دم میکنیم، اینطوری طعم بهتری دارد.
اگر دوس داشتید کدو شکم پر درست کنید میتوان کمی از مواد را هم داخل کدو ای را که درونش را کامل خالی کرده پر کنید و تا نصفه یک قابلمه که کدو درسته جا بشود آب ریخته، کدو را گذاشته و دم میگذاریم
شمالی ها کنار کدو پلو با کره تخم مرغ درست میکنند و روی تخم مرغ دانه های انار ترش میریزند و میل میکنند.
نکات
نکته : برای کدو شکم پر باید برنج را کمی دون تر و زنده تر ابکش کرد.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
طبع کدو حلوایی و برنج سرد است بنابراین باید به وسیله فلفل و دارچین طبع این غذا را کمی به سمت معتدل اورد.
خواص
خواص کدو پلو:
کدو حلوایی کم کالری است ولی خواص بیشماری دارد و منبع ویتامین , K ,A , C , B و سرشار از انتی اکسیدان ها و مواد معدنی غنی مانند آهن، پتاسیم، مس، فیبر، فسفر و کلسیم هستند
از خواص کدو حلوایی برای بدن میتوان به : کاهش حملات آسم، کاهش خطر بیماریهای قلبی، جلوگیری از زخم معده، تقویت سیستم ایمنی، سلامت چشم، کاهش استرس و افسردگی، پیشگیری از بیماریهای التهابی، جلوگیری از سرطان پروستات، افزایش رشد مو و… اشاره کرد.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”