طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
کشک بادمجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که همراه نان سرو میشود.
در کشک بادمجان از بادمجان سرخ شده باید استفاده کرد که علاوه بر خوشمزه تر شدن کالری بالایی دارد اما بعضی ها به خاطر سالم تر بودن و کم کالری تر شدن غذا با بادمجان کبابی درست میکنند.
از کشک بادمجان به عنوان وعده ناهار، شام، میان وعده، پیش غذا و افطار نیز استفاده میکنند و در جشن تولد و مهمانی ها به عنوان فینگرفود نیز سرو میکنند.
برای درست کردن کشک بادمجان مجلسی و خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 40 دقیقه
کالری: 100 گرم حدود 176 کالری
بادمجان
4 عدد متوسط
پیاز
1 عدد تقریبا بزرگ
سیر
3 حبه
نعنا خشک
1 قاشق غذاخوری سرخالی
روغن
به میزان لازم
زردچوبه
1 قاشق مرباخوری
کشک
2 الی 3 قاشق غذاخوری
گردو خرد شده
1 الی 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
آب
1 فنجان
طرز تهیه
روش پخت کشک بادمجان ( kashke bademjan ):
ابتدا بادمجان ها را پوست کنده، روی آنها نمک پاشیده و درون سبد میگذاریم تا نیم ساعت بماند و تلخی بادمجان گرفته شود.
سپس بادمجان ها را با دستمال پارچه ای تمیز خشک میکنیم و درون روغن سرخ میکنیم.
بادمجان ها را بعد از سرخ کردن با گوشکوب له میکنیم و کنار میگذاریم.
پیاز را خرد و درون روغن تفت میدهیم کمی که تغییر رنگ داد و کمی طلایی شد سیر خرد شده را اضافه کرده و سرخ میکنیم.
وقتی پیاز و سیر طلایی رنگ شدن زردچوبه را اضافه کرده و مخلوط میکنیم سپس نعنا خشک را اضافه کرده و بعد از چند ثانیه بادمجان ها را اضافه کرده و هم میزنیم زیرا نعنا زود میسوزد.( اگر از پیاز داغ و نعنا داغ و سیرداغ میخواهید برای تزیین هم استفاده کنید میتوانید هرکدام از مواد را جدا سرخ کنید )
سپس کشک را درون یک فنجان آب رقیق میکنیم و همراه با نمک و فلفل و گردو خرد شده به بادمجان ها اضافه کرده و مخلوط میکنیم و با شعله خیلی کم می گذاریم بپزد.
نکات
نکته اول: میزان کشک و پیاز داغ و سیر داغ کاملا سلیقه ای است.
نکته دوم: دقت داشته باشید که اول خیلی کم نمک اضافه کنید تا غذایتان شور یا بانمک نشود چون کشک نمک دارد، در آخر پخت بعد از چشیدن غذا اگر نمک خواست دوباره اضافه میکنیم.
نکته سوم: بعضی از شهرها به کشک بادمجان کمی رب اضافه میکنند که کاملا سلیقه ایست ولی کشک بادمجان اصیل بدون رب هست.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
طبع بادمجان گرم و خشک و طبع کشک سرد و خشک است بنابراین طبع این غذا معتدل است.
خواص
خواص کشک بادمجان :
شک بادمجان حاوی انواع ویتامینهای A ،C ،E، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ،B۲ ،B۳ ،B۶، کلسیم، فسفر، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، سدیم، پتاسیم، منیزیم، گوگرد، منگنز، آهن، مس، روی و اسید چرب امگا ۳ است.
کشک بادمجان به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و مواد مغذی فراوان موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
کشک بادمجان علاوه بر تقویت بینایی به علت وجود ویتامینهای A ،C ،E، گروه ویتامینهای B و روی، تاثیر چشمگیری در تقویت و رشد موها، طراوت، شادابی و لطافت پوست دارد.
کشک بادمجان به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
کشک بادمجان به علت وجود آهن و مس نقش موثری در رفع کمخونی افراد دارد و سبب عملکرد بهتر مغز هم میشود.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”