طرز تهیه کله گنجشکی یا سر گنجشکی
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
خوراک کله گنجشکی که بعضی از شهرها هم به آن سر گنجشکی میگویند جز غذاهای ایرانی است که از گوشت قلقلی و سیب زمینی و… تهیه میشود، طبخ غذای کله گنجشکی بسیار راحت است و سریع هم آماده میشود.
کله گنجشکی را بعضی ها با آبِ زیاد درست میکنند و مثله آبگوشت نان میریزند توی آبش و میل میکنند بعضی ها هم با آب کم مثله خوراک طبخ میکنند و با نان یا برنج میل میکنند که کاملا سلیقه ای است.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 15 دقیقه
زمان پخت: 60 دقیقه
کالری: دو ملاقه 300 کالری
گوشت چرخ کرده
250 الی 300 گرم
سیب زمینی
2 الی 3 عدد
رب گوجه فرنگی
1 قاشق غذاخوری
پودر لیمو عمانی
نصف قاشق غذا خوری
روغن
به میزان لازم
پیاز
2 عدد
گوجه فرنگی
3 عدد
پودر سیر
1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
دستور پخت
روش پخت کله گنجشکی:
گوشت چرخ کرده را همراه یک پیاز رنده شده، نمک، فلفل، پودر سیر مخلوط میکنیم و ورز میدهیم و به شکل گلوله های ریز در می آوریم.
یک عدد پیاز را خرد کرده و با روغن سرخ میکنیم. بعد از طلایی شدن پیاز گوشت های قلقلی را اضافه کرده و سرخ میکنیم.
رب گوجه فرنگی، زردچوبه و فلفل را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
آب و پوره گوجه فرنگی را اضافه میکنیم.
سپس سیب زمینی خرد شده و نمک را اضافه کرده و می گذاریم بپزد.
اگر تمایل داشتید میتوانید کمی گوجه گیلاسی اضافه کنید.
در آخر پخت پودر لیمو عمانی را اضافه میکنیم و بعداز بیست دقیقه شعله را خاموش میکنیم و کله گنجشکی ما آماده سرو میباشد.
نکات
نکته اول: سرخ کردن گوشت قلقلی کاملا سلیقه ایست و مهم نیست، میتوان وقتی آب ریختیم توی خوراک و کاملا جوش آمد و شروع به قل زدن کرد، کوفته قلقلی ها را اضافه کرد.
نکته دوم: اگر دوست داشتید خوراک کله گنجشکی تون لعاب بیشتری داشته باشد میتوانید مقدار کمی از سیب زمینی ها را بعد از پخت له کنید و دوباره به خوراک اضافه کنید.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
خوراک کله گنجشکی داری طبع معتدل میباشد.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”
من سیب زمینی را سرخ میکنم و در آخر که میخواهم توی ظرف بکشم رویش میریزم و هم میزنم. برای اینکه بچه ها دوست ندارند. سیبزمینی آبپز شود و داخلش آب برود.
بله اینم روش جالبی هستش.
ممنون از کامنت شما