طرز تهیه حمص لبنانی مرحله به مرحله
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
حمص یا نخود-ارده یکی از غذاهای عربی هستش که در مدیترانه و خاورمیانه هم محبوبه، از حمص بیشتر به عنوان پیش غذا و در سینی های پذیرایی به عنوان مزه سرو میشود و در بسیاری از کشورهای عربی حمص را به عنوان پیش غذا در کنار، باباغنوش، سالاد تبوله و… با نان پیتا سرو میکنند.
چون مواد اولیه حمص لبنانی از نخود است، یک گزینه بسیار مناسب برای گیاهخواران است.
پیشینهٔ حمص به سده ۱۳ هجری در مصر برمیگردد و در زمان جنگهای صلیبی خوراکی مانند حمص به عنوان پاداش به سربازان داده میشد.
مواد لازم
نخود
1 پیمانه
سیر
2 حبه
ارده
نصف پیمانه
آبلیمو
1/4 پیمانه
روغن زیتون
1/4 پیمانه
نمک و فلفل
به میزان لازم
پاپریکا
در صورت تمایل 1/3 قاشق چای خوری
دستور پخت
طرز تهیه حمص لبنانی:
ابتدا نخود را از ۱۲ ساعت قبل خیس میکنیم و آبش را چندبار عوض میکنیم.
نخود را داخل قابلمه یا زودپز همراه آب گذاشته تا کاملا پخته و نرم شود.
وقتی نخود پخت نخود را داخل آبکش ریخته ولی آب آن را دور نمیریزیم؛ نخود، ارده و بقیه مواد را همراه با چند قاشق آب نخود داخل غذا ساز ریخته و مواد را میکس میکنیم.
اگر حمص سفت بود کمی روغن زیتون و از آب نخود بهش اضافه میکنیم تا کمی نرم شود.
سپس داخل ظرف مورد نظر ریخته و با نخود، روغن زیتون، فلفل و جعفری تزیین کرده و سرو میکنیم.
نکات
نکته اول: چون این غذا ذائقه ای هست بهتر است اول کمی برای تست کردن درست کنید اگر پسندیدید برای مقدار بیشتر تهیه کنید.
نکته دوم: حمص را در کنار نان پیتا سرو میکنند ولی من چون نان پیتا نداشتم نان لواش سرخ کرده کنارش گذاشتم.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
طبع نخود گرم و خشک است. طبع روغن زیتون گرم و خشک است. طبع ارده گرم و تر است، پس نتیجه میگیریم این غذا طبع گرمی دارد.
خواص
خواص حمص:
حمص دارای مقدار فراوانی آهن، ویتامین سی، کلسیم، فولات، ویتامین ب6 و پروتئین است. همچنین دارای فیبر فراوانی است که برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش سودمند است.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”