پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
کبه عربی یکی ازخوشمزه ترین غذاهای عربی است که دستور پخت راحت و ظاهر جالبی دارد و جزء آن دسته از غذاهایی است که بچه ها میپسندن و دوست دارند.
پخت کبه در کشورهای عربی به خصوص در عراق و لبنان بسیار رواج دارد و در جنوب کشور خودمان هم طرفداران زیادی دارد.
کُبه را میتوان آماده کرد ولی سرخ نکرد و داخل فریزر گذاشت و هروقت خواستید در بیارید و بعد از نیم ساعت که کمی یخش وارفت داخل روغن سرخ کرد و سرو نمود.
کبه عربی را میتوان در مهمانی ها و مراسم و مجالس به عنوان وعده ناهار، شام، افطار، میان وعده و پیش غذا استفاده کرد.
با خانم سرآشپز همراه باشید تا طرز تهیه کبه عربی رو یاد بگیرید.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 60 دقیقه
زمان پخت: 60 دقیقه
کالری: 700 کالری
برنج نیم دانه ایرانی
2 پیمانه
سیب زمینی
1 عدد متوسط
گوشت چرخ کرده
200 گرم
پیاز
1 عدد بزرگ
قارچ در صورت تمایل
100 گرم
جعفری، گردو و زرشک
درصورت تمایل کمی
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
زردچوبه
1/2 قاشق چای خوری
پاپریکا
1/2 قاشق چای خوری
پودر سیر
1/2 قاشق چای خوری
ادویه
1/3 قاشق چای خوری
زعفران
به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن
به میزان لازم
طرز تهیه
طرز تهیه کبه ( kobbeh ):
برنج رو از 5 الی6 ساعت قبل خیس میکنیم بعد به همراه سیب زمینی ریز خرد شده و نمک و زعفران وخیلی کم زردچوبه با آب زیاد ( دوبرابر آبی که همیشه برای برنج کته میریزیم، طوری که برنج شفته بشه) (بدون روغن) میگذاریم روی شعله تا آبش جمع شه و دم میکنیم و بعد از پخت در قابلمه رو باز میذاریم تا کمی حرارتش بیوفته و تا گرم هست دستکش دست میکنیم و به وسیله دست برنج رو ورز میدیم و له میکنیم یا با گوشکوب میکوبیم، چون وقتی سرد بشه راحت له نمیشه و بعد کنار میگذاریم تا خنک بشه.
پیاز رو نگینی خرد میکنیم و با روغن خیلی کم تفت میدیم تا طلایی شه (چون نباید مواد گوشتی چرب باشه) بعد گوشت چرخ کرده رو اضافه کرده سپس نمک و فلفل و ادویه هامون رو به همراه قارچ خرد شده بهش اضافه میکنیم و تفت میدیم وقتی قارچ و گوشت سرخ شد در اخر زرشک، گردو خرد شده و جعفری رو اضافه میکنیم و بعد از چند ثانیه شعله را خاموش و مواد را کنار میذاریم.
برنج له شده رو کف دست صاف میکنیم از مواد گوشتیمون داخلش میذاریم و دورش و با برنج جمع میکنیم و کامل میبندیم، نباید مواد از لابه لای برنج بیرون بیاد و باید روی گوشت کاملا پوشانده بشه که موقع سرخ کردن مواد بیرون نریزه و وا نره کبه های اماده شده رو توی ظرف میچینیم.
وقتی همه کبه هامون آماده شد توی روغن زیاد با حرارت متوسط سرخ میکنیم و روی دستمال میذاریم تا روغن اضافیش و بگیره و به همراه سس گوجه سرو میکنیم.
نکات
نکته اول: بعضی ها توی مواد گوشتییه داخل کبه در آخر کمی جعفری خرد شده، زرشک، کشمش، گردو و خلال بادام هم استفاده میکنند که کاملا سلیقه ای هست و اگه دوس داشته باشید می تونید اضافه کنید.
نکته دوم: کبه رو میتوان فقط با برنج پخته درست کرد ولی سیب زمینی باعث میشه لایه برنجیمون کمی نرم تر بشه، بنابراین میشه سیب زمینی رو حذف یا میزانش رو یکم بیشتر کرد.
نکته سوم: برای فریز کردن کبه باید لابه لای کبه ها مشنبا فریزر گذاشت که بهم نچسبن و موقع استفاده راحت جدا بشن.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”