پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
یکی از بهترین اتفاق هایی که در فصل گرما و تابستان میتونه برای همسر، فرزند و یا حتی مهمان بیوفته، اینه که پس از ورود به منزل با یک لیوان شربت خاک شیر و تخم شربتی خنک پذیرایی بشه، که علاوه بر خنک کردن بدن، میتونه با ترکیبات عرقیجات پرخاصیت، باعث آرامش فرد هم بشه، اما الان عصر جدیده و ظاهر و زیبایی غذاها و نوشیدنی ها بسیار مهمه، ما میتونیم علاوه بر خنک کردن بدن و تقویت اعصاب با اضافه کردن آب گل پنیرک نوشیدنیه بسیار زیبا و پر خاصیتی و با رنگهای متنوع داشته باشیم.
گل پنیرک طعم خاصی ندارد ولی خواص بسیار زیادی دارد که میتونید از عطاری ها تهیه کنید، در انتهای صفحه در قسمت خواص با خواص بی نظیرگل پنیرک آشنا شوید.
با خانم سرآشپز همراه باشید تا طرز تهیه شربت گل پنیرک رو با هم ببینیم.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 20 دقیقه
زمان پخت: 0
کالری: –
گل پنیرک
2 قاشق غذاخوری
آب
1 لیوان
شکر
به میزان لازم
تخم شربتی یا خاک شیر
2 قاشق غذاخوری
عرقیجات مختلف مانند گلاب، بیدمشک و...
به میزان لازم
یخ تکه ای
به میزان لازم
آب لیمو و زعفران در صورت تمایل
به میزان لازم
طرز تهیه
طرز تهیه شربت گل پنیرک ( sharbate gole panirak ):
گل پنیرک رو یک بار با آب سرد سریع میشوریم که رنگش نره بعد با آب سرد نیم ساعت خیس میکنیم و بعد از صافی رد میکنیم.
( گل پنیرک رو باید تازه درست کرد و همون موقع ازش استفاده کرد چون وقتی زیاد بمونه تغییر رنگ میده)
خاک شیر یا تخم شربتی یا هردو رو جداگانه میشوریم و با آب کم خیس میکنیم.
میتونید به جای اضافه کردن شکر برای درست کردن شهد شربت شکر و با آب کم روی حرارت بذارید تا کمی غلیظ بشه و توی شیشه دربسته توی یخچال بگذارید و هروقت خواستید شربت درست کنید به راحتی استفاده کنید.
در آخر شکر یا شهد شربت، تخم شربتی یا خاک شیر، عرقیجات و آب گل پنیرک رو به همراه آب و یخ اضافه میکنید که شربت خوش مزه و آبی خوش رنگی خواهید داشت اما می تونید با اضافه کردن آب لیمو و زعفران شربت یا نوشیدنی ای با رنگهای دیگه ای هم داشته باشید.
وقتی گل پنیرگ تنها به شربت اضافه شه رنگ آبی رو به شربت میده اگه کم بریزیم ابی کمرنگ اگه زیاد بریزیم ابی پررنگ ، اگه به شربت زغفران اضافه کنیم سبز میشه ، اگه آبلیمو اضافه کنیم صورتی میشه ، اگه هم آبلیمو و هم زعفرون اضافه کنیم نارنجی میشه؛ اینجوری میتونیم با کم و زیاد اضافه کردن به نوشیدنی هامون رنگ طبیعی و زیبا بدیم.
برای شربت آبی رنگ : شکر + آب + گل پنیرک
برای شربت سبز رنگ : شکر + آب + گل پنیرک + زعفران
برای شربت صورتی رنگ : شکر + آب + گل پنیرک + آبلیمو
برای شربت نارنجی رنگ : شکر + آب + گل پنیرک + زعفران + آبلیمو
برای شربت زرد رنگ هم : شکر + آب + زعفران + آبلیمو
طبع غذا
بررسی طبع نوشیدنی قبل از مصرف:
گیاه پنیرگ برای مزاجهای سرد و تر مناسب نیست.
خواص
خواص گل پنیرک :
شربت گل پنیرک دارای ویتامین A و B و C است.
از خواص گل پنیرک میتوان به درمان بیماریهای کلیه و مثانه، ضدسرفه، مرهم سینه، درمان برونشیت، درمان استفراغ، درمان التهابهای تنفسی و جوش های پوستی، رفع سوزش مجرای ادرار، رفع سردردهای یک طرفه شدید، دل پیچه، ورم لوزهها، درد گلو، ضد درد، ضد التهاب، ضدعفونیکننده، قابض، ملین، ادرار آور، خلطآور، مقوی رحم اشاره کرد و به صورت غرغره در رفع تحریکات مخاط دهان و درد گلو اثر مفیدی دارد.
استفاده از گیاه پنیرک برای زنان در دوران بارداری ممنوع است.
مصرف زیاد آن سستکننده معدههای ضعیف است.
گیاه پنیرگ برای مزاجهای سرد و تر مناسب نیست.
سبب کاهش قند خون گردد.
برای افرادی که سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارند باید در مصرف پنیرک احتیاط شود.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”
سلام ، ممنون بابت آموزش خوبتون، اما وقتی آب لیمو اضافه میکنم بعد از چند دقیقه از رنگ صورتی ب بی رنگی تبدیل میشه باید چکار کنم ک رنگش ثابت بمونه