طرز تهیه سیرابی و شیردان
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
سیرابی و شیردان از جمله غذاهای سنتی و قدیمی است که خواص بیشماری دارد سیرابی را هم به عنوان غذا و هم به عنوان عصرانه میل میکنند.
برای تهیه سیرابی و شیردان سعی کنید سیرابی تمیز شده تهیه کنید که کارتان راحتتر باشد ولی با این حال باید خودتان هم تمیز، سیرابی ها را با آب گرم بشورید و با چاقو تمیز کنید، چون بعضی وقتها قسمت هایی از سیرابی کاملا تمیز نشده و کثیف میماند. اندازه سیرابی و شیردان ها متفاوت است بعضی ها بزرگتر و بعضی ها کوچکتر است.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 90 دقیقه
هر 100 گرم سیرابی 130 کالری
سیرابی و شیردان
1 دست
پیاز بزرگ
1 عدد
سیر
1 حبه
گندم پوست کنده
1/3پیمانه
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
زردچوبه
2/3 قاشق چایخوری
ادویه
1/2 قاشق چای خوری
چوب دارچین
1 تکه متوسط
دستور پخت
طرز پخت سیرابی:
گندم را از شب قبل خیس کنید.
ابتدا سیرابی ها را کاملا بشورید و تمیز کنید سپس با قیچی آشپزخانه برش دهید و به قطعه های کوچک در بیاورید.
سیرابی و شیردان را همراه با آب ( طوری که به اندازه یک انگشت آب روی سیرابی ها را بگیرد )، پیاز خرد شده، گندم، یک حبه سیر درسته، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، چوب دارچین و ادویه درون قابلمه یا زودپز می گذاریم تا کاملا بپزد و آب غذا کمی جمع شود.
در قابلمه باید چند ساعت زمان داد تا آرام آرام بپزد اما در زودپز 1 ساعته به شما سیراب شیردان آماده شده را تحویل میدهد.
نکات
نکته اول: اضافه کردن گندم اختیاری است، گندم را به این خاطر اضافه میکنیم که هم کمی لعاب به غذا دهد و هم طعم سیرابی را خوشمزه تر میکند و هم خواص غذا را بالاتر میبرد.
نکته دوم: میتوان از نخود هم به جای گندم یا از ترکیب نخود و گندم باهم استفاده کرد.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
سیرابی و شیردان مزاج سردی داشته و تولید کننده رطوبت و بلغم در بدن است.
خواص
خواص سیرابی و شیردان:
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”