طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی و جا افتاده
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
خورشت کرفس جزء غذاهای سنتی و ایرانیست که بسیار خوش طعم و مزه است و از ترکیب کرفس، گوشت خورشتی، نعنا و جعفری تهیه میشود و همراه با برنج سرو میشود.
در خورشت کرفس میتوان از گوشت گوسفند، گوساله، بوقلمون و حتی مرغ هم استفاده کرد.
خورشت کرفس باید طعمش کمی به سمت ترشی برود، برای چاشنی خورشت کرفس از آبلیمو، آبغوره، رب انار، رب نارنج و لیمو عمانی استفاده میکنند که به نظر من بهترین گزینه آبلیمو یا رب نارنج مرغوب است.
بهتر است در موقع خرید کرفس سعی کنید از کرفس های تازه که رنگ روشنی دارند خریداری کنید کرفس های تیره رنگ به اصطلاح پیرتر و سفت تر هستند.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 20 دقیقه
زمان پخت: 120 دقیقه
کالری: 300 کالری
گوشت خورشتی
250 گرم
ساقه کرفس
400 گرم
نعنا و جعفری و برگ کرفس
200 گرم
پیاز
1 عدد
آب لیمو یا رب نارنج
1 الی 2 قاشق غذاخوری
آب
به میزان لازم
آلو درصورت تمایل
4 عدد
زردچوبه و پودر سیر
2/3 قاشق چای خوری
ادویه
1/3 قاشق چای خوری
روغن
به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
طرز تهیه
طرز تهیه خورشت کرفس ( khoreshte karafs ):
برگ کرفس را از ساقه کرفس جدا کرده هرکدام را جداگانه میشوریمو میگذاریم آبش کاملا برود. نعنا و جعفری را نیز شسته تا آبش برود.
ساقه های کرفس را درشت و یک اندازه خرد کرده و جدا گانه کمی سرخ میکنیم.
برگ های تازه کرفس و نعنا و جعفری را ریز خرد کرده و سرخ میکنیم و در انتها با ساقه های کرفس مخلوط میکنیم. (نسبت جعفری 3 برگ کرفس 2 و نعنا 1 باشد)
پیاز را با رنده درشت یا ریز خرد کرده و درون روغن تفت میدهیم تا طلایی شود سپس گوشت را اضافه کرده و تفت میدهیم
ادویه جات غیر از نمک را اضافه میکنیم بعد از کمی تفت دادن کرفس و سبزی ها را همراه با آب اضافه میکنیم و میگذاریم گوشت کاملا بپزد
من از همان اول آلوها را اضافه میکنم چون دوست دارم پخش بشه تو خورشت ولی اگر دوس داشتید شکلشون رو از دست ندن نیم ساعت آخر آلوها را اضافه کنید بعدهم نمک و رب نارنج یا آبلیمو را اضافه کرده تا مزه شان به خورد هم رود و بعداز نیم ساعت وقتی خورشت کاملا جا افتاده بود و آب خورشت اندازه و کم بود شعله را خاموش کنید.
نکات
نکته اول: خورشت کرفس نباید زیاد آب داشته باشد و بهتر است بگذارید کمی سفت شود و جا بیوفتد برای همین از اول هم نباید خیلی آب ریخت.
نکته دوم: معمولا برای درست کردن سبزی کرفس باید نصف ساقه های کرفس سبزی اضافه کنید ینی اگر کرفس تون ۲کیلو هست باید 500 گرم جعفری، 200 گرم نعنا و 300 گرم برگهای تازه و روشنتر کرفس استفاده شود. اما در کل میزان ساقه های کرفس و سبزی سلیقه ای است اگر دوست دارید ساقه ها بیشتر دیده شوند میزان سبزی را کمتر و اگر دوست دارید سبزی خورشت بیشتر باشد میزان نعنا و جعفری را بیشتر کنید.
نکته سوم: بعضی ها در خورشت کرفس کمی رب گوجه فرنگی و بعضی ها هم کمی آرد میزنند که کاملا سلیقه ای است و بنظر من اصلا نیازی نیست.
نکته چهارم: اگر از آلو های ترش یا آلو جنگلی در خورشت استفاده کنید خورشتتون ترش میشود و دیگر نیازی به چاشنی دیگری برای ترشی غذا ندارید.
نکته پنجم: میزان ترش کردن خورشت سلیقه ای و بنا به ذائقتون می باشد.
نکته ششم: سعی کنید هنگام سرخ کردن از روغن کم استفاده کنید که موقع پختن کرفس روغن را پس میدهد و خورشت کرفس تان خیلی چرب میشود.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
طبع این غذا گرم است.
خواص
خواص خورشت کرفس:
خورشت کرفس حاوی انواع ویتامینهای A ،C، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ،B۲،B۶،B۱۲، پروتئین، پتاسیم، اسیدفولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و اسیدآمینههای ضروری است.
از فواید بیشمار این غذای لذیذ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تقویت دستگاه گوارش و رفع مشکلاتی چون یبوست، بهبود درد مفاصل، روماتیسم و آرتروز، رفع کم خونی، افزایش انرژی بدن، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش علائم سرماخوردگی، مفید برای بیماریهای استخوانی مانند پوکی استخوان، رفع عفونتهای مجاری ادراری، کاهش احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی، پیشگیری از رشد تومورهای سرطانی، آرامش اعصاب و جلوگیری از استرس، مفید برای افراد مبتلا به سنگ کلیه، تقویت حافظه، کنترل سردردهای میگرنی، پاکسازی کبد، سلامت پوست و مو، تسکین التهاب مفاصل و رفع انقباص عضلانی ماهیچه.
البته به این شرط که خیلی سرخ نشود که خاصیت کرفس از بین برود و از روغن زیتون یا روغن های طبیعی به جای روغن های مایع یا جامد استفاده شود.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”