طرز تهیه حلوای مجلسی آرد گندم
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
حلوا یکی از خوراک های بسیار قدیمی است که يافتن منشأ زمانى و مكانى براى آن میسر نیست اما از احادیث و تاریخچه ها معلوم است كه طبخ و مصرف انواع حلوا چه در ايران و چه در بعضی کشورهای دیگر پيش از اسلام رايج بوده است.
حلوا در گذشته به عنوان یکی از محبوب ترین دسرهای سنتی و اصیل ایرانی بوده است، اما امروزه کمتر کسی حلوا را به عنوان دسر می شناسد. امروزه از حلوا بیشتر در سفره های افطار ماه رمضان و بیشتر برای مراسم های مذهبی به عنوان نذری تهیه میشود و در مراسم های ختم برای پذیرایی از مهمانان استفاده می شود.
مواد لازم
آرد
1 لیوان
آب
1 لیوان
شکر
1 لیوان
روغن مایع
2/3 لیوان
کره
20 گرم
گلاب
1/3 لیوان
پودر هل
1/3 قاشق چای خوری
زعفران
به میزان لازم
دستور پخت
طرز تهیه حلوای مجلسی آرد گندم ( halva ):
آرد را الک میکنیم و در قابلمه یا ماهیتابه دیواره دار (به این خاطر که وقتی شربت را به آرد اضافه میکنیم حجم حلوا زیاد میشود) با شعله کم تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود.
آرد را مُدام باید هم زد چون سریع قهوه ای میشود و میسوزد، تا به رنگ کرمی دربیاید و دوباره الک میکنیم.
در این حین آب، شکر، پودر هل که من نداشتم از هل درسته استفاده کردم و زعفران را روی شعله گذاشته تا شکر حل شود بعد از 2 الی 3 دقیقه گلاب را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم.
روغن و کره را به آرد اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا به رنگ دلخواه برسد (این را باید بخاطر داشت که وقتی شربت را به آرد اضافه میکنیم رنگ حلوا تیره تر میشود).
شعله را خاموش میکنیم و شربت را کم کم به آرد اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا اصطلاحا آب به خورد آرد برود.
ظرف را به شکل گهواره چپ و راست تکان میدهیم تا حلوا به شکل عکس یک طرف ظرف قرار گیرد، سپس تا داغ هست به ظرف مورد نظر انتقال داده و به شکل دلخواه تزئین کنید.
نکات
نکته اول: میتوان از همان اول آرد را با روغن تفت داد.
نکته دوم: اگر بعد از هم زدن احیانا حلوا کمی شل بود میتوان ۲ الی ۳ دقیقه روی حرارت گذاشت تا حلوا سفت شود.
نکته سوم: اگر میخواهید حلوای تیره تری داشته باید آرد را با روغن بیشتر تفت بدهید و اگر میخواهید حلوا روشن باشد کمتر تفت دهید.
نکته چهارم: میزان روغن سلیقه ای است ولی حلوا چرب باشه خوشمزه تر است.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
حلوا از جمله غذاهای با طبع گرم میباشد.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”