طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
ترشی بادمجان شکم پر جزء پرطرفدارترین و خوشمزه ترین ترشی ها است که از بادمجان کوچک و قلمی استفاده میشود و درونش با سبزیجات یا سیفی جات پر میشود که سلیقه ای است.
مواد لازم
بادمجان کوچک قلمی
1 کیلو
هویج
1 الی 2 عدد
سیر
8 حبه
فلفل سبز
3 عدد
نعنا خشک
1 قاشق غذاخوری
نمک
1/5 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
1 قاشق چای خوری
گلپر
1/2 قاشق غذاخوری
سیاه دانه
1/2 قاشق چای خوری
سرکه
به میزان لازم
طرز تهیه
روش تهیه ترشی بادمجان شکم پر ( torshi bademjan ):
ابتدا بادمجان ها را تمیز شسته، فقط چوب سرش را کوتاه کرده اما کلاهکش را جدا نمی کنیم فقط تمیزش میکنیم و قسمتهای اضافی را جدا میکنیم و با سرکه و خیلی کم آب میگذاریم ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بپزد.
بعد از پخت، بادمجان ها را در آورده و می گذاریم کاملا سرد شود.
در این حین سیر، فلفل و هویج را ریز خرد کرده یا درون خردکن ریز خرد میکنیم و سبزی را ریز خرد کرده و باهم مخلوط میکنیم سپس نصف قاشق نمک و نصف بیشتر فلفل و گلپر و نعنا خشک را اضافه کرده و باهم مخلوط میکنیم.
وسط بادمجان را با چاقو برش زده و از مواد داخلش گذاشته و به ترتیت توی ظرف چیده و در آخر بقیه ی نمک، فلفل، گلپر، نعنا خشک و سیاه دانه را روی بادمجان ها پاشیده و بقیه سرکه ای که بادمجان ها را پختیم روی بادمجان ها ریخته و ظرف را کامل با سرکه پر میکنیم و درش را سفت میبندیم تا ۲ هفته بماند بعد استفاده شود.
نکات
نکته اول: سبزی ترشی معمولا از ترکیب گشنیز، نعنا، ریحون، مرزه، ترخون، شوید وجعفری است به خصوص نعنا و مرزه و ترخون که عطر خوبی به ترشی میدهد.
نکته دوم: میتوان تنها از سرکه استفاده کرد و هم میتوان کمی آب به سرکه اضافه کرد.
نکته سوم: اضافه کردن هویج اختیاری و سلیقه ای است که من اینبار استفاده نکردم.
نکته چهارم: حتما موقع خرد کردن سیر و فلفل و پرکردن بادمجان ها از دستکش استفاده کنید که دستتان نسوزد.
نکته پنجم: میتوان از ادویه ترشی هم استفاده کرد.
نکته ششم: بهتر است برای ترشی بادمجان شکم پر از ظرفی استفاده کنیم که دهانه بزرگ داشته باشد که موقع بیرون آوردن بادمجان ها به مشکل برنخوریم.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”