طرز تهیه آب دوغ خیار مخصوص تابستان
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
آب دوغ خیار یک غذای سنتی ایرانیست که ساده، سبک و حاضری است که سرد سرو میشود، آب دوغ خیار به خاطر طبع سرد و خنکی که دارد مخصوص فصل تابستان است.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 20 دقیقه
زمان پخت: 0
کالری: 300 کالری
ماست
4 پیمانه
خیار
2 عدد
سبزی خوردن خرد شده
2 پیمانه
کشمش پلویی
1/3 پیمانه
نعنا خشک
1 قاشق چای خوری
مرزه و ترخون خشک
1/2 قاشق چای خوری
خامه درصورت تمایل
2 قاشق غذا خوری
گردو
10 عدد
آب یا شیر
2 پیمانه
نان خشک
به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
گل محمدی در صورت تمایل
مقدار کم
طرز تهیه
طرز تهیه آبدوغ خیار ( ab doogh khiar ):
خیار، سبزی خوردن و گردو را خرد میکنیم. ماست، خامه، نعنا و مرزه و ترخون خشک شده، کشمش و نمک و فلفل را اضافه کرده مخلوط میکنیم و در آخر آب یا شیر را اضافه میکنیم.
نان را همان موقع سرو اضافه میکنیم چون نان، زود خمیر میشود.
نکات
نکته اول: اندازه مواد کاملا سلیقه ای هست و بنا به سلیقه مواد را کم و زیاد میتوان کرد.
نکته دوم: بعضی ها کاملا با دوغ درست میکنند و یا به جای آب یا شیر دوغ اضافه میکنند.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
طبع این غذا سرد است و باید با استفاده از فلفل، گردو، کشمش، گل محمدی، نعنا و سبزی های با طبع گرم این غذا را متعادل کرد.
خواص
خواص آب دوغ خیار:
ماست موجب جذب کلسیم و پروتئین، تقویت باکتریهای مفید موجود در دستگاه گوارشی، کاهش کلسترول خون، کاهش احتمال بروز تومور و سرطان روده بزرگ، کاهش شمار قارچها در دستگاه تناسلی زنان و حتی کاهش وزن خواهد بود.
فسفر موجود در گردوی مورد استفاده در این غذا، با فسفر موجود در ماهی برابری مینماید و منبع جذب انواع ویتامینها میباشد.
کشمش، دارای ویژگی آنتی اکسیدان است که از نابودی سلولی و پوکی استخوان جلوگیری مینماید و برای سلامت دندان و لثه نیز مفید است.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”