طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی با مراحل کامل
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
از رب گوجه فرنگی معمولا تو اکثر غذاها استفاده میکنیم و جز مواد اولیه خیلی از غذاهایی که درست میکنیم هست، پس اگه شرایطش رو داشته باشیم چه بهتر که خودمون رب خونگی درست کنیم هم سالم تره هم خیالمون راحت تره.
الان هم که فصل رب درست کردن هست هم گوجه زیاده، هم ارزون تره و هم طعم گوجه ها بهتر و خوشمزه تره، و هم اینکه جدیدا با این دستگاهها آب گوجه ها را میگیرن و از تفاله جدا میکنن و کار را راحتتر میکنن. پس اگر تصمیم به رب درست کردن دارید باید دست به کار شوید.
برای درست کردن رب، بهتره از گوجه های گوشتی و بیضی شکل استفاده کنید که خوشمزه تر هم هست، گوجه های گرد، آبکی هستند و در نهایت رب کمتری میدهند.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 1 ساعت
زمان پخت: 6 ساعت
100 گرم 80 کالری
گوجه
65 کیلو
نمک
حدود 4 قاشق غذاخوری
روغن مایع
2 لیوان
طرز تهیه
روش تهیه رب گوجه فرنگی خانگی ( rob gojeh farangi ):
ابتدا گوجه ها را شسته و با دستگاه های بزرگ در عرض ۱۰ دقیقه آب گوجه را میگیرند، اینکار را هم میتوان در خانه با مخلوط کن، خرد کن و یا چرخ گوشت انجام داد که مدت زمان بیشتری طول میکشد.
سپس اگر میخواهید رب خانگی تان کمی طعم آن به ترشی بزند در ظرف پلاستکی ریخته خیلی کم نمک بهش اضافه کرده درش را سبد گذاشته و بگذارید یک روز بماند، اما اگر دوس دارید طعم آن بیشتر مثل رب های بیرونی باشد و به ترشی نزند مثل من همون موقع داخل قابلمه بزرگ ریخته و می گذاریم روی حرارت حدودا یک ساعت طول میکشد که جوش بیاید البته بستگی به حجم ظرف، اندازه اجاق گاز و فشار گاز هم دارد.
اولش باید پنج دقیقه یکبار هم زده شود اما هرچه آب گوجه تبخیر میشود و رب سفت تر میشود باید با فاصله کمتر هم بخورد که ته نگیرد.
حدودا ۳ الی ۴ ساعت طول میکشد که نصف آب گوجه تبخیر شود.
بعد از تبخیر شدن بیشتر آب گوجه و سفت تر شدن کم کم شروع به پاشیدن میکند از اینجا به بعد باید کاملا بالای سر رب ایستاد و مرتبا هم زده شود که ته نگیرد، چون اگر ته بگیرد رب تلخ میشود و مزه بدی میگیرد. راستی حتما مراقب دستاتون باشید، چون ممکنه بدجوری بسوزه 🙂
انقدر هم میزنیم تا آب رب کاملا تبخیر شود و رب سفت شود.
بیست دقیقه آخر کمی نمک و کمی روغن اضافه میکنیم تا از کپک زدن جلوگیری کند.
نکات
نکته اول: حتما نمک را آخر پخت به رب اضافه کنید.
نکته دوم: میتوان رب را بسته بندی های کوچیک کرد و درون فریزر نگه داری کرد.
نکته سوم: سعی کنید از کفگیر چوبی برای هم زدن استفاده کنید.
نکته چهارم: میتوان از روغن مایع درون رب استفاده کرد و رب را داخل کیسه فریزر یا زیپی ریخت و بسته بندی کرده و تخت کرده و داخل فریزر نگه داری کرد و هروقت نیاز داشتید یه تکه بکنید و داخل غذا استفاده کنید، اینطوری رب نه کپک میزند در مدت طولانی و نه تغییر مزه میدهد.
نکته پنجم: نوع گوجه و میزان شل و سفت برداشتن رب خیلی تاثیر در وزن و اندازه ای که در آخر رب به ما میدهد دارد، ۶۵ کیلو گوجه تقریبا ۱۳ کیلو رب داد.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
می توان گفت چون طبع گوجه سرد و تر است بنابراین طبع رب گوجه نیز سرد و تر است.
خواص
خواص رب گوجه فرنگی:
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان میباشد و میتواند روزانه 3 تا 6 درصد نیاز به آهن، پتاسیم و ویتامینهای B را تامین نماید. و همچنین رب گوجه فرنگی حاوی فیبر و پروتئین و مقداری ترکیبات ارگانیک مانند لیکوپن، ویتامین های A و C و K میباشد و شامل مواد معدنی همچون منگنز، منیزیم، مس و فسفر است.
رب گوجه فرگنی میتونه باعث افزایش قدرت یادگیری و تقویت حافظه بشه.
از جمله خواص رب گوجه فرنگی، کمک به جلوگیری از سرطان پروستات، مراقبت از قلب، از بین بردن عوامل استرس زا، بهبود بینایی، مناسب برای پوست، سلامت گوارش، مناسب برای دیابتی ها، کاهش فشار خون بالا، جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری، کمک به جلوگیری از سنگ صفرا، کمک به کاهش وزن، کمک به حفظ استخوان ها، ارتقا سیستم ایمنی، مناسب برای مو، جلوگیری از لخته شدن خون، نرم کننده پوست، از بین بردن سلول های مرده پوست و … میباشد.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”