طرز تهیه ترشی گوجه مشهدی یا ترشی سالاد فصل
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
ترشی گوجه فرنگی را که با نام های دیگری مانند ترشی سالاد فصل، ترشی فصل، ترشی گوجه مشهدی، ترشی مشهدی، ترشی زمستانی و… میشناسند ترشی بسیار خوشمزه ای که مخصوص مشهد است و به خاطره پوره گوجه ای که دارد کمی متفاوت تر از بقیه ترشی ها است.
بهترین زمان برای درست کردن ترشی گوجه اواخر شهریور و اوایل مهر هست چون گوجه ها خوشمزه تر، گوشتی تر و هم ارزون تر هستند اما هنوزم دیر نشده اگر به فکر درست کردن ترشی گوجه هستید پس زودتر دست به کار شوید، برای دیدن طرز تهیه ترشی گوجه مشهدی با ما همراه باشید.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 120 دقیقه
زمان پخت: 30 دقیقه
کالری: –
گوجه
8 کیلو
گل کلم
4 کیلو
کلم پیچ سفید
1 عدد کوچک
هویج
1 کیلو
خیار
1 کیلو
سیر
150 گرم
فلفل سبز تند
150 گرم
جعفری خردشده
1 پیمانه
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
سرکه
8 لیوان
طرز تهیه
طرز تهیه ترشی گوجه ( torshi goje ):
ابتدا گوجه ها را شسته و با مخلوط کن یا چرخ گوشت چرخ میکنیم و روی شعله زیاد می گذاریم بعد از به جوش آمدن حدود 20 دقیقه بجوشد طوری که نه خیلی شل باشد و نه خیلی سفت، بعد از روی حرارت برداشته و میگذاریم سرد شود.
گل کلم ها را خرد کرده بعد میشوریم و میگذاریم آبش کاملا برود و خشک شود تا ترشی کپک نزند.
بقیه مواد از جمله کلم پیچ، خیار، هویج، فلفل و سیر را شسته بعد از خشک کردن خرد میکنیم و میگذاریم کمی هوا بخورد. جعفری را هم نیز خرد کرده و کنار میگذاریم.
سپس درون ظرف بزرگی گوجه ها را همراه با گل کلم، کلم پیچ، هویج، خیار، فلفل سبز، سیر و جعفری خرد شده به همراه نمک و فلفل و سرکه کاملا مخلوط میکنیم.
اول مزه نمک را میچشیم اگر مزه نمک اندازه بود مواد را داخل ظرفی که درش کاملا سفت شود و هوایی نکشد می ریزیم و درون یخچال نگه داری میکنیم ، ترشی ما بعد از دو الی سه هفته آماده است.
نکات
نکته اول: میزان فلفل کاملا سلیقه ای است.
نکته دوم: اکثرا از کرفس و بعضی ها هم از لوبیا سبز داخل ترشی استفاده میکنند که کاملا سلیقه ای است .
طبع غذا
بررسی طبع ترشی قبل از مصرف:
طبع اکثر ترشی ها سرد است از جمله ترشی گوجه که طبع سردی دارد.
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”
خوشمزه ميشه؟
بینهایت