طرز تهیه آش رشته خوشمزه و مجلسی
پیشینه
اصالت و نوع مصرف:
آش رشته از معروفترین و محبوبترین آش های سنتی و ایرانی است که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است.
آش رشته در وعده های مختلف ناهار، افطار، عصرانه و… مورد استفاده قرار می گیرد و به عنوان نذری در اعیاد و عزاداری ها طبخ و پخش میکنند.
مواد لازم
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
زمان پخت: 180 دقیقه
کالری: هر 100 گرم 250 کالری
نخود
نصف پیمانه
لوبیا قرمز
نصف پیمانه
لوبیا چیتی
نصف پیمانه
عدس
یک پیمانه
سبزی آش (تره_گشنیز_ جعفری و اسفناج)
350 گرم
پیاز
2 عدد بزرگ
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز
به میزان لازم
اب
به میزان لازم
سیر
4 حبه
رشته
100 گرم
زردچوبه
نصف قاشق غذاخوری
ادویه
نصف قاشق چایخوری
نعنا خشک
2 قاشق غذاخوری
کشک
به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن
به میزان لازم
طرز تهیه
طرز تهیه آش رشته ( ash reshte ):
ابتدا حبوبات را از 24 ساعت قبل خیس میکنیم عدس را جدا و حبوبات دیگر را باهم میگذاریم کامل بپزد.
سیر را خرد کرده و سرخ میکنیم.
پیاز را خلالی خرد کرده و سرخ میکنیم و در آخر زردچوبه را اضافه و کمی تفت داده و شعله را خاموش میکنیم.( زردچوبه باعث خوش رنگ شدن آش میشود )
روغن را روی حرارت میگذاریم وقتی داغ شد نعنا را ریخته ، هم میزنیم و بلافاصله خاموش میکنیم چون نعنا زود میسوزد.
سبزی آش شامل ( تره، جعفری، گشنیز و اسفناج که اگر اسفناج بیشتر باشد باعث بیشتر لعاب دادن آش میشود) را درشت خرد کرده و با آب میگذاریم بپزد
ادویه ها را اضافه میکنیم
سپس نصف پیاز داغ، سیرداغ و نعنا داغ را به سبزی اضافه میکنیم تا باهم بجوشد و آش خوشمزه تر شود
وقتی سبزی تقریبا پخت حبوبات را اضافه کرده تا یکم باهم قل بخورد سپس رشته را اضافه میکنیم و میگذاریم رشته بپزد و آش کم کم جا بیوفتد.
وقتی رشته پخت و آش جا افتاد میتوان بقیه پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را اضافه کرد یا موقع سرو روی آش را تزیین کرد.
نکات
نکته اول: حواستان به اضافه کردن نمک باشد که آش با نمک نشود چون هم رشته و هم کشک کمی نمک دارند.
نکته دوم: بعضی ها برای لعاب داشتن بیشتر آش درانتهای پخت همراه با رشته 1 قاشق آرد اضافه میکنند.
نکته سوم: میزان سبزی، رشته، حبوبات و پیازداغ نعناداغ کاملا سلیقه ای است و میتوان کم و زیاد کرد ولی هرچه پیاز داغ و همینطور سبزی آش بیشتر باشد هم آش بهتر جا میوفتد و هم خوشمزه تر میشود.
نکته چهارم: منظور از پیمانه پیمانه ی پلوپز است.
طبع غذا
بررسی طبع غذا قبل از مصرف:
طبع این غذا معتدل است.
خواص
خواص آش رشته :
هریک از مواد تشکیل دهنده اش رشته سرشار از خواص هستند که میتوان به تعدادی از خواص ان اشاره کرد:
درمان یبوست – کاهش کلسترول – جلوگیری از ریزش مو – تنظیم قند خون – تنظیم فشار خون – بهبود سیستم ایمنی – جلوگیری از کم خونی – مدیریت وزن – سلامت قلب – مفید برای زنان باردار- بهبود گوارش – سیستم عصبی سالم و غیره و غیره….
“امیدوارم این آموزش برای شما مفید واقع شده باشه، خواهشمندیم با بیان پیشنهادات و انتقادات خود در انتهای همین مقاله ما را یاری نمایید”